Spiselige insekter i Afrika

 
  Spiselige insekter er en ældgammel kulinarisk tradition i Afrika
 

Spiselige insekter er en oldgammel kulinarisk tradition i Afrika

Entomologi (at spise insekter) har længe givet mening i Afrika - det varme kontinent har den største koncentration af spiselige insekter på samme sted og her er det mere almindeligt at spise insekter, end noget andet sted i verden.
Faktisk spises insekter ikke bare for det høje indhold af protein, men mest fordi det er en kulinarisk tradition, som har eksisteret i gennem mange generationer. 
Insekterne anses for at være en delikatesse og er elsket for de smage og egenskaber de bringer i madlavning. 
Blandt de mest anvendte spiselige insekter er b.la larver, termitter, fårekyllinger og græshopper.

 
Termitter

Termitter er blandt de mest foretrukne spiselige insektarter i Afrika, og der findes over 1.000 forskellige termitarter på den afrikanske savanne.
Der er mange forskellige måder at tilberede de små insekter på, men mange spiser dem soltørrede, krydret med salt og chilipeber, men de kan også sagtens indgå som ingrediens i en risret eller som fyld i en traditionel dumplings.
Her ses de ristede som en sandwichfyld til frokost: 

  Termitsandwich vist til  Nordic Food Lab  af  Wafula ved Bio-Gardening Innovations i Vihiga, Kenya (Fotokilde:  Nordicfoodlab    (CC BY-SA 4.0)  

Termitsandwich vist til Nordic Food Lab af Wafula ved Bio-Gardening Innovations i Vihiga, Kenya (Fotokilde:Nordicfoodlab (CC BY-SA 4.0) 

Termitter har et højt indhold af jern, som er vigtigt for dannelsen af blod og for hjernens udvikling, og kan dermed udover at være en populær delikatesse, også vise sig som en vigtig faktor for børns ernæring, i fattige områder i Afrika.
Ét termitbo kan være kæmpestort og huse flere millioner termitter, men kun have én dronning.
Dronningen er en sjælden delikatesse i de afrikanske lande. Den tilberedes helt specielt, og det skulle være en ære at få lov til både at tilberede og spise en.

 
  Termitter er blandt de mest foretrukne spiselige insekter i Afrika

Termitter er blandt de mest foretrukne spiselige insekter i Afrika