Spiselige insekter i Mexico

 
 SPISELIGE INSEKTER I MEXICO
 

 

Entomofagi (at spise insekter) er udbredt flere steder i det centrale og sydlige Mexico og ikke uden grund - 
- Det vurderes nemlig, at Mexico huser mellem 300 og 550 spiselige insektarter, som er mere end noget andet land i verden, ifølge FN's føde- og landbrugsorganisation (FAO)
De fleste af Mexicos spiselige insekter bliver fanget vildt og solgt på regionale markeder eller i byerne.
Blandt de mest kendte delikatesser er escamoles (myrer larver) samt chapulines (græshoppere)
 


Chapulines

Chapulines eller græshoppere, er en af de mest populære spiselige insekter i Mexico. 
De er næsten altid krydret med mildt chili og limejuice og indeholder næsten lige så meget protein som laks.
Chapulines spises både som snack og i hele retter - særligt fungere de godt i tacos med advokado eller chili, tortillas og risretter. 

 
chapulines.png
 

Escamoles
"Mexicansk kaviar" 

Den mexicanske delikatesse, som siges at have eksisteret siden Aztekernes tid, er lavet med myrer larver der "høstes" omkring den røde agaveplante (tequila-planten)
De hvide myrerlaver har en creamet nøddesmag og kan smørsteges med chili og spises som fyld i en taco eller tortilla.
Escamoles spises også som en del af en omelet eller serveres alene med guacamole. 
Den "mexicanske kaviar" er blandt de mest populære retter med spiselige insekter i Mexico og en udbredt delikatesse i b.la. Mexico City.

 
 Escamoles - spiselige insekter i mexico