CO2-udledningen ved opdræt af fårekyllinger 75 procent mindre, end ved opdræt af kyllinger - vandforbruget det halve

  Illustration: Afton Halloran

Illustration: Afton Halloran

Ny dansk forskning viser præcise tal for, hvor meget mere miljøvenligt det er at spise insekter i forhold til kyllinger.
Sammenligningen er udgivet i en artikel i det videnskabelige tidsskrift Journal of Cleaner Production.

"Insekter som kilde til mad er meget mere bæredygtigt end alle andre former for husdyrproduktion. Det skyldes blandt andet, at insekter er ekstremt gode til at omdanne den føde, som de spiser, til kropsvægt, som vi kan spise. Desuden spiser de næsten alt, så deres krav til foder er ikke særligt store"  
Fortæller ph.d.-studerende ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, Afton Halloran, der netop har afleveret sin ph.d.-afhandling om miljøomkostningerne ved at producere fårekyllinger i Thailand.
Læs artiklen her: 
http://videnskab.dk/kultur-samfund/saa-meget-bedre-er-det-for-miljoeet-at-spise-insekter
(Kilde: Videnskab.dk) (Illustration: Afton Halloran)