Hvor spises insekter? 

 Se her hvor insekter spises rundt om i verden - insekter har altid været en del af menneskets diet og i flere kulturer og nationer er insekter en traditionel del af madkulturen
spiseligeinsekterasien.png

Asien

I Asien er spiselige insekter en traditionel del af både regionale og nationale diæter. 
Mange kender særligt spiselige insekter fra Thailand, hvor forskellige insekter sælges som snack og til madlavning på street markeder. 

Flere lande i Asien huser et højt antal af spiselige insekter og I Thailand spises b.la. fårekyllinger, hvepse, bilarver, græshopper, silkeorme, myrer æg og vandbiller. 
I Japan er både bilarver og hele store bier og hvepse en delikatesse.  


spiseligeinsekteriafrika.png

Afrika

Entomofagi (at spise insekter) har længe givet mening i Afrika - det varme kontinent har den største koncentration af spiselige insekter på samme sted og her er det mere almindeligt at spise insekter, end noget andet sted i verden.

I Centralafrika er sommerfugle larver en delikatesse, mens termitter er blandt de mest spiste insekter i Afrika.
Herudover spises b.la. også græshopper, vandskorpioner, termitter, fårekyllinger, cikader, melorme og forskellige larver.  
Læs mere om entomofagi i Afrika på INSKT Bloggen


spiseligeinsekteriusaogmexico.png

Nordamerika

Mexico er blandt de mest insektspisende lande i verden, her spises der over 100 forskellige arter, herunder græshopper, myreræg, agaveorme, hvepse og bier.

Blandt de mest kendte delikatesser er escamoles (myrer larver) samt chapulines (græshoppere) som også spises som snack i USA, mens der i Guatemala spises myrer.
Læs mere om spiselige insekter i Mexico på INSKT Bloggen


insektersommadsydamerika.png

Sydamerika

Der spises insekter flere steder i Sydamerika og det er ikke så underligt, i forhold til det naturligt høje antal af spiselige arter på kontinentet.
I Venezuela spiser man f.eks. orme, biller og græshopper.
I Brasilien spises myrer og voksmøllarver.
 


Inksteriaustralien.png

Australien

I Australien er spiselige insekter stigende i popularitet og her findes der flere fårekyllingfarme.
Flere og flere gourmet restauranter eksperimenterer også med insekter på menuen. Der spises særligt voksmøllarver og honningmyrer.
I New Zeeland spises der græshopper.  


spiseligeinsektereuropa.png

Europa

I Italien spises cazu marzu ost, som er ost lavet med levende larver.

Insekter vinder frem i flere europæiske lande og bl.a. i Holland og Belgien er insekter både at finde i supermarkeder og på restauranter. 

Danmark er også godt på vej til at blive et "foregangsland" for insekter i Europa, her findes allerede flere forskellige produkter med insekter og der udvikles på måder at opdrætte insekter. 



Forskellige retter med insekter rundt om i verden