Hvorfor insekter? 

 
 Denne illustration er med til at belyse dele af det store potentiale, som spiselige insekter rummer. Vi bør overveje at tænke insekter ind i vores madkultur  

Hvorfor ikke insekter? 

Verdensbefolkningen stiger og det samme gør efterspørgslen på fødevarer - I 2050 er vi så mange mennesker, at det forventes at kræve en fordobling af vores nuværende fødevareproduktion.
Ca. en tredjedel af Jordens landmasse bruges allerede til opdræt af traditionelt landbrug, vi overfisker havene og store dele af kødproduktionen er ikke bæredygtig, som den ser ud i dag.
- Der er behov for udvikling af vores madkultur, i en mere bæredygtig og varieret retning og ikke mindst innovative løsninger til at producere flere sunde og bæredygtige fødevarer.
Spiselige insekter kan være en del af udviklingen.

- Rethink Food -


 
 

Udledt drivhusgasser pr. 1 kg protein 

  Udledning af drivhusgasser pr. 1 kg protein. (  Kilde   :     FN's fødevare- og landbrugsorganisation )

Udledning af drivhusgasser pr. 1 kg protein. (KildeFN's fødevare- og landbrugsorganisation)


Mest andvendte spiselige insekter på verdensplan

FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO)

I hvilket stadie spises insekterne?

Larver
Bier, hvepse og myrer
Caterpillars (Lepidoptera)
melorme og andre orme

puppetilstand
Bier, hvepse og myrer
Biller

Voksen
Græshopper & fårekyllinger
Termitter
cikader


Over 1.900 insekter er spiselige  
               Det anslås at Ca. 2 milliarder mennesker allerede spiser insekter, som en del af deres daglige kost.
Se her hvilke lande der lande der TRADITIONELT spiser insekter   
       


A MIX OF SMALL CHANGES IN CONSUMER BEHAVIOUR, SUCH AS REPLACING BEEF WITH CHICKEN, REDUCING FOOD WASTE AND POTENTIALLY INTRODUCING INSECTS MORE COMMONLY INTO DIETS, WOULD HELP ACHIEVE LAND SAVINGS AND A MORE SUSTAINABLE FOOD SYSTEM.
— DR. PETER ALEXANDER, THE UNIVERSITY OF EDINBURGH'S SCHOOL OF GEOSCIENCES
 
noun_moth2.png